Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Disc ambreiaj pentru camioane

Selectați vehiculul dumneavoastră comercial
Pentru a găsi Disc ambreiaj pentru camioane sau alte vehicule comerciale și pentru a asigura compatibilitatea perfectă, vă rugăm selectați mai jos modelul.
1
2
3
Informații suplimentare
Comandați Disc ambreiaj pentru camioane ieftin
  • Cumpărați Disc ambreiaj vehiculele comerciale ieftin, cu drept de retur în decurs de 200 de zile
    Comandă sigură 200 de zile
  • Camioane Disc ambreiaj mereu la prețuri mici
    Garanție "Cel mai bun preț"
Catalog Disc ambreiaj pentru camioane - alegeți din magazinul online AUTODOC

Disc ambreiaj pentru cele mai bune branduri de camioane

Disc ambreiaj pentru vehiculele comerciale de calitate înaltă: branduri de TOP

Mai multe
Disc ambreiaj pentru camioane: cele mai vândute produse din catalogul nostru
Aceste articole sunt cele mai cumpărate din catalogul de Disc ambreiaj. Gama vastă de produse, de la cele mai bune branduri, vă va ajuta să alegeți Disc ambreiaj la preț avantajos, care să se potrivească perfect camionului sau vehiculului dumneavoastră comercial.

Discul de ambreiaj pentru camioane se deplasează de-a lungul arborelui primar al cutiei de viteze, participând astfel la procesul de deconectare a transmisiei de la motor. Este implicat în aproape toate fazele de control a camionului: la pornire, la schimbarea vitezelor și la frânare. Este un element important al sistemului, având în vedere că protejează componentele transmisiei împotriva sarcinilor excesive. Este realizat din metal, acoperit cu material de fricțiune.

Tipuri de discuri de ambreiaj pentru camioane

În cataloagele producătorilor găsiți următoarele elemente:

  • placa de presiune;
  • disc de ambreiaj (placa de fricțiune);
  • placa intermediară.

Ultima este folosită la sistemul cu două plăci, destinat cuplurilor mari. Componentele variază în funcție de construcție, dimensiune, metoda de instalare și alți parametri.

Defecțiuni și cauze

Produsul poate funcționa perfect și după 80 000, sau chiar 150 000 de km parcurși. Durata de viață a acestuia depinde de stilul individual de condus, volumul de marfă transportată și condițiile de drum în care este exploatat vehiculul.

Componenta se defectează de obicei din cauza abraziunii și foarte rar din cauza rupturii arcului. Motivul îl poate reprezenta acționarea incorectă sau prea frecventă a pedalei respective, ceea ce cauzează uzarea părților laterale ale componentei. Acest lucru apare, de exemplu, atunci când vehiculul operează cu un nivel redus de lichid de lucru. În plus, componenta se poate deforma în urma instalării necorespunzătoare.

Cum detectăm defecțiunile

Defecțiunea componentei se manifestă prin orice problemă de funcționare a ambreiajului: acționare incompletă, incapacitatea pedalei de a reveni la poziția inițială etc. În plus, un motiv pentru inspectarea componentei îl poate constituia prezența vibrațiilor puternice, zgomotul străin, derapajul la urcare, viteza insuficient crescută odată cu creșterea numărului de rotații la motor.

La fel ca și discul de ambreiaj pentru autoturisme, gradul de uzură a componentei poate fi stabilit verificând traseul pedalei. Vehiculul trebuie așezat pe un loc drept, cu motorul încălzit. Pedala se apasă și eliberează ușor, atrăgând atenție asupra momentului în care începe transmisia cuplului. Cu cât acest lucru se întâmplă mai devreme, cu atât mai redus este gradul de uzură al componentei. Dacă în timpul verificării simțiți miros de ars, componenta trebuie înlocuită imediat.

AUTODOC: cumpărături online convenabile

În magazinul nostru online puteți comanda disc de ambreiaj și alte componente pentru camioane, la preț mic. Comanda online nu vă va lua mult timp, datorită interfeței intuitive și specialiștilor pricepuți ai serviciului nostru de asistență clienți. Puteți comanda tot de ce aveți nevoie, cât mai ieftin posibil, dacă produsele alese beneficiază de promoție. Cu AUTODOC economisiți timp și bani!