Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Disc frana pentru camioane

Selectați vehiculul dumneavoastră comercial
Pentru a găsi Disc frana pentru camioane sau alte vehicule comerciale și pentru a asigura compatibilitatea perfectă, vă rugăm selectați mai jos modelul.
1
2
3
Informații suplimentare
Comandați Disc frana pentru camioane ieftin
  • Cumpărați Disc frana vehiculele comerciale ieftin, cu drept de retur în decurs de 200 de zile
    Comandă sigură 200 de zile
Catalog Disc frana pentru camioane - alegeți din magazinul online AUTODOC

Disc frana pentru cele mai bune branduri de camioane

Disc frana pentru vehiculele comerciale de calitate înaltă: branduri de TOP

Mai multe

Disc frana pentru camioane: cele mai vândute produse din catalogul nostru

Aceste articole sunt cele mai cumpărate din catalogul de Disc frana. Gama vastă de produse, de la cele mai bune branduri, vă va ajuta să alegeți Disc frana la preț avantajos, care să se potrivească perfect camionului sau vehiculului dumneavoastră comercial.

Discurile de frână sunt elemente mobile ale sistemului, montate pe butucul roții. Aceste componente au rolul de a încetini mișcarea de rotație a roților și de a opri camionul.

Tipuri de discuri de frână pentru camioane

După material:

  • Din fontă. Sunt ieftine, cu bune proprietăți de frecare și rezistente la uzură. Dezavantajele lor le reprezintă greutatea mare, predispoziția la coroziune și tendința de deformare în urma frânării intense frecvente.
  • Din inox. Sunt rezistente la schimbările de temperatură, însă au proprietăți de frecare mai slabe, spre deosebire de cele din fontă.

După prezența orificiilor:

  • Pline. Reprezintă plăci metalice solide, fără canale pentru circulația aerului, fiind astfel mai puțin eficiente. Sunt destul de durabile.
  • Ventilate. Reprezintă două plăci, cu orificii între ele, pentru disiparea căldurii. Dezavantajul îl constituie probabilitatea de pătrundere a murdăriei, fapt ce împiedică răcirea.

După construcție:

  • Perforate. Placa piesei are găuri dispuse uniform, care asigură o răcire eficientă și eliminarea gazelor și produselor de ardere. Articolele de acest tip sunt mai puțin durabile și predispuse la deteriorarea mecanică.
  • Striate. Aceste componente au caneluri, care pot fi folosiți drept indicatori de uzură. La diminuarea lor - componenta trebuie înlocuită. Piesele de acest tip sunt durabile, însă au o eficiență de răcorire redusă.

Defecte și cauze

Principalul defect al discurile de frână, atât la autoturisme cât și la camioane, îl reprezintă uzarea abrazivă. Durata de viață a componentei este în medie de 90 000-150 000 km parcurși pentru axa frontală și 180 000-300 000 pentru axa spate. Durata de viață exactă depinde de stilul de condus și condițiile de exploatare a camionului. Pătrunderea murdăriei, schimbările de temperatură pot determina colmatarea, uzarea neuniformă și deteriorarea mecanică a componentei.

La suprafața piesei se pot, deasemenea, produce zgârieturi. Acest lucru se întâmplă în special atunci când un fragment din garnitura de frecare sau obiecte străine pătrund în spațiul dintre plăcuță și disc.

Cum detectăm defecțiunile

Uzarea acestei piese auto la un vehicul utilitar este indicată de grosimea sa. Valoarea permisă poate fi găsită în catalogul producătorului. Dacă grosimea este mai mică decât cea specificată, utilizarea piesei în continuarea poate determina ruperea acesteia.

Nu se recomandă repararea acestor piese auto; cele uzate trebuie înlocuite. Noile componente trebuie instalate în pereche, pe fiecare axă, motiv pentru care majoritatea producătorilor oferă kituri de discuri de frână frontale sau spate pentru camioane.

Necesitatea diagnosticării este indicată de simptome precum sporirea distanței de frânare, sau abaterea vehiculului de la traiectoria dreaptă. În plus, la frânare se pot auzi un scârțâit sau alte sunete ciudate.

AUTODOC: cumpărături online convenabile

Camioanele sunt expuse în mod constant sarcinilor înalte, astfel instalarea componentelor fiabile este foarte importantă. În magazinul nostru online puteți cumpăra discuri de frână de cea mai bună calitate, de la orice producător, în orice timp. Specialștii noștri sunt mereu pregătiți să vă răspundă la întrebări, telefonic sau online. Veți fi plăcut surprins de prețurile noastre, de gama vastă de produse din catalog, posibilitatea de a beneficia de livrare gratuită și multe altele.