Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Rola intinzatoare pentru camioane

Selectați vehiculul dumneavoastră comercial
Pentru a găsi Rola intinzatoare pentru camioane sau alte vehicule comerciale și pentru a asigura compatibilitatea perfectă, vă rugăm selectați mai jos modelul.
1
2
3
Informații suplimentare
Comandați Rola intinzatoare pentru camioane ieftin
  • Cumpărați Rola intinzatoare vehiculele comerciale ieftin, cu drept de retur în decurs de 200 de zile
    Comandă sigură 200 de zile
Catalog Rola intinzatoare pentru camioane - alegeți din magazinul online AUTODOC

Rola intinzatoare pentru cele mai bune branduri de camioane

Rola intinzatoare pentru vehiculele comerciale de calitate înaltă: branduri de TOP

Mai multe

Rola intinzatoare pentru camioane: cele mai vândute produse din catalogul nostru

Aceste articole sunt cele mai cumpărate din catalogul de Rola intinzatoare. Gama vastă de produse, de la cele mai bune branduri, vă va ajuta să alegeți Rola intinzatoare la preț avantajos, care să se potrivească perfect camionului sau vehiculului dumneavoastră comercial.

Rola întinzător este folosită pentru reglarea tensiunii curelelor de transmisie a alternatorului la camioane. Reprezintă un rulment cu capac de plastic pe partea exterioară și un manșon de montaj.

Tipuri de role întinzător pentru camioane

După tipul de atașament:

  • Excentrice. În cazul acestor dispozitive, rolul mecanismului de tensionare este îndeplinit de o bucșă cu o gaură în centru. Prin aceasta, dispozitivul este montat pe un bolț instalat pe motor. Rola întinzător se sprijină pe partea din spate a curelei și se rotește în timpul funcționării motorului. Rotindu-se în jurul axei sale, componenta își modifică poziția în raport cu cureaua, asigurând astfel tensionarea.
  • Cu suport. Suportul este fixat de motor cu bolțuri, iar componenta în sine este prinsă bine de el. Întinderea se realizează prin deplasarea suportului față de motor.

După metoda de reglare a tensiunii:

  • Mecanice. Presupune reglare manuală. Avantajul îl reprezintă prețul mic. De regulă, acestea trebuie înlocuite după aproximativ 70 000 de km parcurși.
  • Automate. Dispozitive reglabile automat, care pot reduce amplitudinea vibrațiilor prin absorbirea șocurilor. Aceste componente sunt mai durabile. Durata lor de viață poate ajunge până la 100 000 km parcurși. Dispozitivele sunt cu arc și hidraulice.
Defecțiuni și cauze

La fel ca întinzătoarele pentru autoturisme, componentele pentru camioane sunt supuse în mod constant frecării, fiind astfel expuse deteriorării și nealinierii. În plus, căptușeala din plastic adesea se topește, determinând ruginirea și blocarea componentelor.

Pătrunderea particulelor străine poate accelera abraziunea suprafeței și apariția defecțiunilor. De obicei, topirea apare în urma supraîncălzirii componentei, în timp ce blocarea, nealinierea și jocul reprezintă consecințe ale instalării necorespunzătoare.

Cum detectăm defecțiunile

Cum defecțiunea rolei poate determina ruperea curelei alternatorului camionului, întreținerea unității trebuie realizată la intervale regulate de timp. În plus, motive serioase pentru a vă prezenta la un service auto le reprezintă zgomotul străin și vibrația la alternator, lămpile frontale licărind cu motorul pornit, consumul sporit de combustibil atunci când se folosesc aparatele electrice. Specialiștii vor aprecia vizual starea mecanismului de tensionare.

AUTODOC: cumpărături online convenabile

Pentru a cumpăra rapid și ieftin rolă întinzător pentru cureaua alternatorului și alte produse pentru camioane, vă rugăm înregistrați-vă în magazinul online AUTODOC. Vă punem la dispoziție un catalog intuitiv, unde veți găsi în doar câteva minute tot de ce aveți nevoie pentru reparația și întreținerea vehiculului dumneavoastră. Avem prețuri rezonabile și în mod frecvent derulăm diverse promoții. Comandați chiar astăzi online componentele și descoperiți avantajele cumpărăturilor economice și rapide.