Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Toba de esapament / Piese pentru camioane

Selectați vehiculul dumneavoastră comercial
Pentru a găsi Toba de esapament / Piese pentru camioane sau alte vehicule comerciale și pentru a asigura compatibilitatea perfectă, vă rugăm selectați mai jos modelul.
1
2
3
Informații suplimentare
Comandați Toba de esapament / Piese pentru camioane ieftin
  • Cumpărați Toba de esapament / Piese vehiculele comerciale ieftin, cu drept de retur în decurs de 200 de zile
    Comandă sigură 200 de zile
Catalog Toba de esapament / Piese pentru camioane - alegeți din magazinul online AUTODOC

Toba de esapament / Piese pentru cele mai bune branduri de camioane

Toba de esapament / Piese pentru vehiculele comerciale de calitate înaltă: branduri de TOP

Mai multe

Toba de esapament / Piese pentru camioane: cele mai vândute produse din catalogul nostru

Aceste articole sunt cele mai cumpărate din catalogul de Toba de esapament / Piese. Gama vastă de produse, de la cele mai bune branduri, vă va ajuta să alegeți Toba de esapament / Piese la preț avantajos, care să se potrivească perfect camionului sau vehiculului dumneavoastră comercial.

Amortizoarele de zgomot pentru camioane sunt concepute pentru a reduce nivelul de zgomot creat de gazele de eșapament din țeava de eșapament. Această piesă include diverse canale, deflectoare și camere ce permit reducerea frecvenței vibrațiilor sunetelor prin transformarea lor în energie termică.

Tipuri de amortizoare de zgomot pentru camioane

Cataloagele companiilor producătoare includ piese care operează în funcție de principii diferite, astfel:

  • Restrictive, care absorb vibrațiile datorită diferențelor în diametre ale camerei și ale țevii de eșapament. Nivelul de zgomot se reduce atunci când gazele de eșapament trec din canalul îngust de eșapare în cavitatea mult mai largă. Astfel de piese sunt eficiente, totuși, ele reduc și puterea motorului.
  • Reflective, care au un labirint prin care trec gazele și unde sunetul se reflectă în mod repetat de către pereții acestuia. Aici undele sonore se ciocnesc, își schimbă amplitudinea și se neutralizează. Aceste dispozitive nu au virtual nici un fel de efect asupra puterii motorului dar ele au un efect de încălzire semnificativ în timpul operării.
  • Absorbante, care sunt piese umplute cu material izolant fonic și cu o conductă curbată care trece prin acest material. Au un model simplu și pot absorbi unde sonore de diverse frecvențe. Eficiența acestor tipuri de dispozitive este destul de scăzută.
  • De rezonanță, care sunt dispozitive cu mai multe camere care sunt conectate între ele prin conducte cu găuri de diametre diferite. Reduc nivelul de zgomot fără să întrerupă ciclul de trecere dar doar într-un nivel de frecvență destul de mic.

Piesele care se folosesc pe vehiculele comerciale sunt, de regulă, mai puțin eficiente decât amortizoarele de zgomot pentru autoturisme. Acest lucru se datorează necesității de a păstra la maxim puterea motorului.

Aceste piese mai diferă și în funcție de materialul din care sunt fabricate:

  • Oțel cu înveliș de protecție (aluminiu, etc) și care au preț scăzut dar nu durează foarte mult timp.
  • Oțel inoxidabil. Aceste tipuri de piese au o suprafață de oglindă care, în fapt, nu împiedică trecerea fluxului de gaz eșapat dar ele sunt rezistente la factorii agresivi de mediu.

Defecțiuni și cauzele acestora

Durata de viață a amortizoarelor de zgomot pentru camioane nu este limitată, prin urmare, ele trebuiesc înlocuite dacă se sparg. Piesele își pot pierde strânsura ca urmare a corodării metalului, a schimbărilor constante de temperatură, a formării de condens în interiorul dispozitivelor și a deteriorării mecanice. În plus, înfundarea pieselor sau a arderea convertorului catalitic sunt posibile.

Cum să detectăm defecțiunile

În cazul în care gazele de eșapament scapă pe sub camion, zgomotul funcționării motorului este mai mare, se aud ciocănituri metalice din țeava de eșapament, toate acestea înseamnă că elementele sistemului sun arse și s-au fost separate de carcasa lor. În unele cazuri, se observă o reducere a puterii motorului. Dacă astfel de simptome apar, este necesară o revizie a piesei. În cazul în care se detectează picături de apă sub elementele sistemului de eșapare atunci când încep să se răcească, înseamnă că integritatea lor a fost afectată.

AUTODOC: achiziții online convenabile

Veți putea găsi, în magazinul nostru online, posibilitatea de a achiziționa amortizoare de zgomot și multe alte piese componente pentru vehiculele comerciale la prețuri ieftine și cu multă comoditate pentru dvs. Am creat o aplicație mobilă: plasarea unei comenzi este acum posibilă din orice loc vă aflați și în orice moment convenabil pentru dvs. Promoțiile noastre frecvente vă permit să reduceți costurile de reparații și servisare pentru vehiculul dvs. Achiziționați online de la la AUTODOC și începeți să economisiți bani chiar acum!