Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Filtru aer pentru camioane

Selectați vehiculul dumneavoastră comercial
Pentru a găsi Filtru aer pentru camioane sau alte vehicule comerciale și pentru a asigura compatibilitatea perfectă, vă rugăm selectați mai jos modelul.
1
2
3
Informații suplimentare
Comandați Filtru aer pentru camioane ieftin
  • Cumpărați Filtru aer vehiculele comerciale ieftin, cu drept de retur în decurs de 200 de zile
    Comandă sigură 200 de zile
  • Camioane Filtru aer mereu la prețuri mici
    Garanție "Cel mai bun preț"
Catalog Filtru aer pentru camioane - alegeți din magazinul online AUTODOC

Filtru aer pentru cele mai bune branduri de camioane

Filtru aer pentru vehiculele comerciale de calitate înaltă: branduri de TOP

Mai multe
Filtru aer pentru camioane: cele mai vândute produse din catalogul nostru
Aceste articole sunt cele mai cumpărate din catalogul de Filtru aer. Gama vastă de produse, de la cele mai bune branduri, vă va ajuta să alegeți Filtru aer la preț avantajos, care să se potrivească perfect camionului sau vehiculului dumneavoastră comercial.

Filtrul de aer pentru motor este un element al sistemului de admisie al motorului, menite să protejeze motorul camionului de murdărie, prelungindu-i astfel durata de viață. Această componentă captează particulele străine, prevenind pătrunderea acestora la motor, împreună cu aerul.

Tipuri de filtre de aer pentru motor de camioane

Cataloagele producătorilor conțin componente de două tipuri:

  • Principale. Sunt poziționate în interiorul cutiei filtrului de aer. Printre acestea, cele mai răspândite sunt produsele cilindrice cu carcasă. Elementul de lucru este de obicei realizată din hârtie, capabilă să rețină praful și umezeala. Dispozitivele sunt adesea echipate cu garnituri, pentru un plus de etanșeitate.
  • Adiționale (pre-filtre). Sunt montate separat, înaintea elementului principal. Acestea sunt necesare în cazul în care camionul este exploatat în mod frecvent în condiții off-road. Pot fi cilindrice sau sub formă de panou. Ultimele sunt mai compacte și mai ieftine.

Spre deosebire de elementele filtrante pentru autoturisme, acestea sunt semnificativ mai mari, având în consecință și o suprafață de filtrare mai mare. Acest lucru are legătură directă cu capacitatea motorului. Cu cât e mai înaltă această valoare, cu atât mai mari sunt dimensiunile componentei. În plus, componentele pot avea și diferite dimensiuni ale filetului, capacitate de transfer etc.

Defecțiuni și cauze ale acestora

Captând praful, produsul se înfundă treptat, pierzându-și capacitatea de transfer a aerului. De regulă, componenta trebuie înlocuită la 10 000-15 000 km parcurși. Se poate uza și anterior acestui termen, atunci când camionul este exploatat în mod constant pe nisip sau drumuri de țară. În acest caz, durata de viață a piesei se poate reduce și până la 5 000 km parcurși.

Uneori, instalarea unei componente noi este necesară din cauza deteriorării mecanice a elementului filtrant sau carcasei. Acest lucru se poate întâmpla în cazul unui accident, în cazul pătrunderii înăuntru a apei sau uleiului sau în cazul instalării necorespunzătoare.

Cum detectăm defecțiunile

Principalii factori ce indică necesitatea înlocuirii filtrului de aer pentru camion sunt consumul sporit de combustibil, reducerea puteri motorului și zgomotul puternic din timpul funcționării. Defecțiunile componentei pot fi detectate în timpul reviziei de rutină. Aceasta este scoasă din cutie și inspectată să nu fie înfundată sau deteriorată. Dacă filtrul este blocat sau deteriorat, cel mai indicat este să instalați o nouă componentă. În caz contrar, riscați să defectați motorul. Costurile de reparație a motorului sunt mult mai mari decât costul unui element filtrant.

AUTODOC: cumpărături online confortabile

În magazinul nostru online puteți comanda filtru de aer, pompă de apă, discuri de frână și alte componente pentru camioane, cu doar câteva click-uri. Specialiștii calificați ai serviciului nostru de asistență vă vor oferi cu plăcere toate informațiile referitoare la produse, la promoțiile actuale și vă vor ajuta să cumpărați online. Alegeți AUTODOC: cu noi, întreținerea camioanelor e mereu ușoară și avantajoasă.