Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Filtru ulei pentru camioane

Selectați vehiculul dumneavoastră comercial
Pentru a găsi Filtru ulei pentru camioane sau alte vehicule comerciale și pentru a asigura compatibilitatea perfectă, vă rugăm selectați mai jos modelul.
1
2
3
Informații suplimentare
Comandați Filtru ulei pentru camioane ieftin
 • Cumpărați Filtru ulei vehiculele comerciale ieftin, cu drept de retur în decurs de 200 de zile
  Comandă sigură 200 de zile
 • Camioane Filtru ulei mereu la prețuri mici
  Garanție "Cel mai bun preț"
Catalog Filtru ulei pentru camioane - alegeți din magazinul online AUTODOC

Filtru ulei pentru cele mai bune branduri de camioane

Filtru ulei pentru vehiculele comerciale de calitate înaltă: branduri de TOP

Mai multe
Filtru ulei pentru camioane: cele mai vândute produse din catalogul nostru
Aceste articole sunt cele mai cumpărate din catalogul de Filtru ulei. Gama vastă de produse, de la cele mai bune branduri, vă va ajuta să alegeți Filtru ulei la preț avantajos, care să se potrivească perfect camionului sau vehiculului dumneavoastră comercial.

Filtrul de ulei pentru camion elimină depozitele de funingine și alte produse rezultate în urma uzurii motorului. Constituie un element important al sistemului de lubrifiere și contribuie la prelungirea duratei de viață a multor componente.

Tipuri de filtre de ulei pentru camioane

După construcție, aceste piese auto se împart în următoarele grupuri:

 • Înfiletabile. Carcasa și capacul reprezintă un tot unitar. Asemenea componente se înlocuiesc ca un set.
 • Element filtrant. Se înlocuiește numai elementul filtrant. De obicei, elementele filtrante au un preț mai mic.

Filtrele de ulei pentru camioane se disting și după metoda de curățare. De exemplu, acestea pot fi:

 • Mecanice. Reziduurile sunt eliminate în urma trecerii lichidului de lucru prin elementul filtrant. Acesta din urmă este, de obicei, realizat din hârtie, putând fi dotat suplimentar cu o plasă metalică.
 • Gravitaționale. Construcția lor include un rezervor de sedimentare. Elementele străine se depun jos în acesta, sub acțiunea forței gravitaționale.
 • Centrifugale. Componentele includ un rotor cu tambur, care se rotește cu viteză mare sub presiunea lubrifiantului venit de la duze. Sub influența forțelor centrifugale, lichidul de lucru este curățat de corpurile străine. Acestea se depun pe peretele interior al rotorului.

Defecțiuni și cauze

De cele mai multe ori, componenta este înlocuită la expirarea duratei de viață. Blocând murdărie, filtrul de ulei se înfundă treptat, diminuându-și astfel capacitatea de transfer. Acest lucru poate avea drept consecință deteriorarea elementului filtrant. Deasemenea, supapa bypass se poate deschide, ceea ce presupune pătrunderea lubrifiantului cu impurități la componentele mecanismului.

Uneori, elementul filtrant se înfundă prematur datorită pătrunderii lichidului de răcire în ulei. În plus, componenta poate fi deteriorată și dacă nu este instalată corespunzător.

Cum detectăm defecțiunile

Problemele sunt indicate de activarea luminii de avertizare a presiunii uleiului. În plus, defectele pot fi identificate și cu ajutorul jojei. Particulele solide de pe suprafața jojei indică faptul că filtrul nu funcționează corespunzător. În acest caz, filtrul trebuie înlocuit cu altul nou, fără să așteptați data următoarei revizii. Vă va costa mai ieftin decât să reparați unitatea stricată din cauza lubrifiantului prost filtrat.

La fel ca și elementele filtrante ale automobilelor, componentele trebuie înlocuite cu altele noi la fiecare schimbare de ulei, după 10-15 mii de km parcurși.

AUTODOC: cumpărături online confortabile

Catalogul magazinului nostru online vă oferă o gamă vastă de produse de calitate. În special, de aici puteți comanda filtru de ulei, care să corespundă specificațiilor camionului dumneavoastră. Dacă aveți nevoie de informații suplimentare despre AUTODOC, despre promoțiile noastre actuale, livrare și condiții de plată, adresați-ne întrebările online sau telefonic. Specialiștii noștri vă vor oferi cu plăcere toate informațiile necesare.