Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Generator pentru camioane

Selectați vehiculul dumneavoastră comercial
Pentru a găsi Generator pentru camioane sau alte vehicule comerciale și pentru a asigura compatibilitatea perfectă, vă rugăm selectați mai jos modelul.
1
2
3
Informații suplimentare
Comandați Generator pentru camioane ieftin
 • Cumpărați Generator vehiculele comerciale ieftin, cu drept de retur în decurs de 200 de zile
  Comandă sigură 200 de zile
 • Camioane Generator mereu la prețuri mici
  Garanție "Cel mai bun preț"
Catalog Generator pentru camioane - alegeți din magazinul online AUTODOC

Generator pentru cele mai bune branduri de camioane

Generator pentru vehiculele comerciale de calitate înaltă: branduri de TOP

Mai multe
Generator pentru camioane: cele mai vândute produse din catalogul nostru
Aceste articole sunt cele mai cumpărate din catalogul de Generator. Gama vastă de produse, de la cele mai bune branduri, vă va ajuta să alegeți Generator la preț avantajos, care să se potrivească perfect camionului sau vehiculului dumneavoastră comercial.

Alternatoarele pentru camioane transformă energia mecanică de la arborele cu came în curent electric. Aceste mecanisme sunt necesare pentru încărcarea bateriei care alimentează echipamentul electric al vehiculelor.

Tipuri de alternatoare pentru camioane

În funcție de model, aceste piese componente se împart în următoarele grupuri:

 • Cu perii, care sunt, de obicei, compacte și ușoare. Se recomandă demontarea mecanismului o dată pe an pentru verificarea situației periilor și, dacă este necesar, înlocuirea lor.
 • Fără perii, care au avantajul de a fi fiabile și durabile. Și acestea au nevoie de servisare înainte de vară și iarnă.

Mecanismele care sunt menționate în cataloage mai diferă între ele prin următorii parametri:

 • Voltaj, care poate fi de 24 sau de 28 V. În cazul alternatoarelor de autoturisme, acesta este de obicei de 12 V.
 • Intensitatea curentului, care poate ajunge la 55 sau 100 A.
 • Puterea și dimensiunile. Camioanele sunt prevăzute cu alternatoare mai mari și mai grele decât cele ale autoturismelor.
 • Localizarea răcitorului rotorului. Acesta se poate afla pe arbore, aproape de primul înveliș al carcasei sau în interiorul piesei. În cel ce-al doilea caz, răcitorul se află în fața rotorului sau deasupra acestuia.
 • Materialul din care este fabricat răcitorul. Adesea, producătorii folosesc plastic sau metal.
 • Modelul curelei de transmisie. Aceasta poate fi dublă în cazul curelele cu două benzi în forma de V sau una singură pentru cureaua cu mai multe benzi în formă de V.

Defecțiuni și motivele acestora

defectarea piesei principale include, de exemplu, ruperea curelei de transmisie ca urmare a uzurii normale sau instalarea defectuoasă. Dacă mecanismul are perii, acestea se pot uza de-a lungul timpului. În plus, umezeala poate, în anumit mod, să cauzeze scurtcircuitarea stației de diode. În astfel de cazuri, trebuie contactat un service auto: specialiștii vor decide dacă trebuiesc înlocuite piese individual sau dacă tot ansamblul trebuie înlocuit. Soluția din urmă este cel mai adesea recomandată atunci când spirala interioară este deteriorată, lucru care s-ar datora scurt-circuitării sistemului electric al vehiculului.

Cum să detectăm erorile

Alternatoarele de camion nu au o definiție clară a duratei de viață. Aceasta trebuie diagnostică prin folosirea unei aparaturi speciale iar diagnoza trebuie să fie făcută de către profesioniști. De asemenea, puteți verifica și dvs unitatea cu un voltmetru. Setați viteza motorului la 3000 de rotații pe minut, dați drumul la ștergătoarele de parbriz, încălzire și farurile principale și apoi măsurați voltajul de la terminalele bateriei.  Deviațiile de la valoarea normală va arăta nevoia de reparații.

AUTODOC: achiziții convenabile online

În magazinul nostru online, puteți  achiziționa un alternator care vă va asigura aprovizionarea fără întreruperi a camionului dvs. Plasați comanda dvs online  chiar astăzi și noi vă vom livra prompt achiziția dvs. Vă rugăm să verificați dacă, pentru produsul dvs se aplică vreuna dintre promoții astfel încât aveți posibilitatea de a face economii! AUTODOC înseamnă cumpărături rapide și ieftine.