Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Placuta frana pentru camioane

Selectați vehiculul dumneavoastră comercial
Pentru a găsi Placuta frana pentru camioane sau alte vehicule comerciale și pentru a asigura compatibilitatea perfectă, vă rugăm selectați mai jos modelul.
1
2
3
Informații suplimentare
Comandați Placuta frana pentru camioane ieftin
 • Cumpărați Placuta frana vehiculele comerciale ieftin, cu drept de retur în decurs de 200 de zile
  Comandă sigură 200 de zile
 • Camioane Placuta frana mereu la prețuri mici
  Garanție "Cel mai bun preț"
Catalog Placuta frana pentru camioane - alegeți din magazinul online AUTODOC

Placuta frana pentru cele mai bune branduri de camioane

Placuta frana pentru vehiculele comerciale de calitate înaltă: branduri de TOP

Mai multe
Placuta frana pentru camioane: cele mai vândute produse din catalogul nostru
Aceste articole sunt cele mai cumpărate din catalogul de Placuta frana. Gama vastă de produse, de la cele mai bune branduri, vă va ajuta să alegeți Placuta frana la preț avantajos, care să se potrivească perfect camionului sau vehiculului dumneavoastră comercial.

Plăcuțele de frână cu disc sunt în prezent din ce în ce mai folosite la camioane. Aceste componente au un coeficient de frecare stabil, atât la începutul frânării, cât și la sfârșit; se carcaterizează prin rată înaltă de răspuns, fiind astfel perfecte pentru oprirea vehiculelor de mare tonaj. Au suprafață de lucru plană, care vine în contact direct cu discul atunci când se apasă pedala de frână.

Tipuri de plăcuțe de frână cu disc pentru camioane

În funcție de axul pentru care sunt destinate:

 • Frontale. Rezistă în medie între 80 000 și 100 000 de km parcurși.
 • Spate. Ajung până la 70 000 și 110 000 km.

În funcție de materialul din care sunt realizate:

 • Semi-metalice. Conțin între 30 și 65% metal. Sunt puternice și durabile. Prezintă un nivel de zgomot relativ ridicat, dar sunt eficiente chiar și în cazul frânării de urgență.
 • Slab-metalice. În medie, acestea conțin 10-30% metal. Sunt ieftine, însă mult mai predispuse la abraziune și depuneri de praf.

După prezența senzorului de uzură:

 • Cu senzor. Acesta semnalizează când s-a ajuns la nivelul critic de uzură a stratului de fricțiune.
 • Fără senzor. Necesită monitorizare vizuală constantă.
Defecțiuni și cauze

La fel ca și în cazul plăcuțelor de frână pentru autoturisme, uzarea prematură sau neuniformă a componentelor este asociată cu defecțiuni ale etrierului, în special blocarea ghidajelor sau pistoanelor. Aceasta din urmă este cauzată de deteriorarea manșoanelor, componentele fiind expuse la umezeală și murdărie.

Dacă un piston rămâne blocat în poziția extinsă, componentele vor roade suprafața discului în timpul condusului. Acest lucru poate conduce la uzarea prematură, supraîncălzire sau ardere.

Deteriorările suprafeței discului - exfolieri, crăpături sau iregularități - sunt deasemenea periculoase pentru plăcuțe. Acestea apar adesea datorită supraîncălzirii acestora din urmă, cum ar fi de exemplu după o utilizare prea intensă a mecanismului de frânare sau a erorilor la coborârea în pantă.

Cum detectăm defecțiunile

Majoritatea plăcuțelor de frână frontale și spate instalate pe camioanele moderne sunt echipate cu senzori. Acestea permit monitorizarea condiției acestor componente, transmițând șoferului mesaje despre necesitatea înlocuirii lor, mesaje ce pot fi reprezentate printr-un sunet specific sau un semnal pe tabloul de bord.

Totuși, în ciuda prezenței senzorului, se recomandă măsurarea grosimii stratului de fricțiune la fiecare revizie tehnică. Valorile obținute ar trebui să coincidă cu cele specificate de producător în documentația tehnică a modelului specific de camion.

Necesitatea unui diagnosticări de urgență a componentelor ar putea fi indicată de:

 • mirosul de ars din habitaclu în momentul frânării;
 • deviere de la direcția rectilinie;
 • distanță de frânare sporită
 • derapare laterală la eliberarea pedalei de frână.
AUTODOC: cumpărături online convenabile

Pentru a cumpăra piese de schimb rapid și ieftin, deveniți clientul magazinului nostru online. Datorită gamei vaste de produse, vă garantăm că veți reuși să cumpărați plăcuțe de frână pentru camioane de orice model și brand. Specialiștii noștri vă vor răspunde rapid la toate întrebările și vă vor pregăti componentele pentru livrare. Prețurile accesibile vor fi un bonus plăcut la serviciile noastre de înaltă calitate.