Plus
Testați contul premium
0   Articole
#
0,00 RON
Coșul dvs. de cumpărături este gol

Ventilator pentru camioane

Selectați vehiculul dumneavoastră comercial
Pentru a găsi Ventilator pentru camioane sau alte vehicule comerciale și pentru a asigura compatibilitatea perfectă, vă rugăm selectați mai jos modelul.
1
2
3
Informații suplimentare
Comandați Ventilator pentru camioane ieftin
  • Cumpărați Ventilator vehiculele comerciale ieftin, cu drept de retur în decurs de 200 de zile
    Comandă sigură 200 de zile
Catalog Ventilator pentru camioane - alegeți din magazinul online AUTODOC

Ventilator pentru cele mai bune branduri de camioane

Ventilator pentru vehiculele comerciale de calitate înaltă: branduri de TOP

Mai multe

Ventilator pentru camioane: cele mai vândute produse din catalogul nostru

Aceste articole sunt cele mai cumpărate din catalogul de Ventilator. Gama vastă de produse, de la cele mai bune branduri, vă va ajuta să alegeți Ventilator la preț avantajos, care să se potrivească perfect camionului sau vehiculului dumneavoastră comercial.

Ventilatorul de răcire pentru motor asigură răcirea aerului radiatorului atunci când camionul menține motorul în funcționare mai mult timp sau atunci când se deplasează cu viteze mici.Acest lucru permite evitarea supraîncălzirii motorului.

Tipuri de ventilatoare de răcire pentru motor pentru camioane

În funcție de tipul de acționare:

  • Mecanic, care acționează prin acțiunea unei curele. Aceste piese sunt cel mai adesea instalate pe vehicule mari.
  • Hidromecanic, la care cuplul se transmite de la arborele cu came la piesă printr-ul cuplaj hidraulic sau vâscos.
  • Electric, unde piesele sunt acționate printr-un motor mic conectat în interiorul circuitului camionului. Astfel de ventilatoare de răcire sunt mult mai frecvent folosite pentru autoturisme decât pentru camioane.

Disfuncționalități și motivele acestora

Uneori, lamele rotorului se desprind din cadru. În plus, unele dintre ele se pot distruge complet. Acest lucru se întâmplă de obicei ca urmare a ruperii curelei de acționare sau a reparațiilor neglijente a pieselor adiacente.

De exemplu, motorul electric se poate defecta ca urmare, de exemplu, a arderii bobinei rotorului cauzată de înțepenire. În cazul utilizării prelungite, firele de alimentare se pot rupe. De asemenea, alte elemente se pot deteriora simultan în interiorul piesei, de exemplu, rotorul și motorul electric. Acest lucru se întâmplă, de obicei, în cazul accidentelor rutiere.

Cum să detectăm erorile

Starea precară a piesei este indicată de zgomote ciudate ce se aud în zona acesteia. În plus, adesea defecțiunea poate duce frecvent la răcirea exagerată sau la la supraîncălzirea motorului camionului. În primul caz va crește consumul de carburant iar în al doilea caz - temperatura lichidului de răcire va crește. În cazul în care aceste lucruri se  întâmplă, șoferul va fi avertizat de către mișcarea indicatorului respectiv al manometrului.

În timpul diagnozei piesei electrice, starea circuitului se poate verifica cu un tester de circuit. Acest lucru permite detectarea firelor deteriorate. În plus, piesa se conectează direct la baterie și, dacă nu pornește în în acest caz, atunci înseamnă că motorul este stricat.

În cazul defectării ventilatorului de răcit motorul, trebuie să contactați prompt specialiștii dintr-un service auto, întrucât exploatarea în continuare a camionului dvs cu defecte poate duce la defectarea motorului. Specialiștii vor verifica piesa și o vor înlocui dacă acest lucru va fi necesar.

AUTODOC: achiziții online convenabile

În magazinul nostru online, veți găsi o gamă variată de piese. Folosind funcția noastră simplă dar eficientă de căutare, veți putea găsi și comanda un ventilator de răcire pentru motor, rapid, pentru camionul dvs.

În cazul în care va fi necesar, echipa serviciului nostru pentru clienți va fi bucuroasă să vă ajute sî vă găsiți piesa corectă pentru camionul dvs la un preț accesibil și, de asemenea, vă va oferi toate informațiile despre livrare, termeni de plată și promoții.

În cazul în care veți avea întrebări, le veți putea adresa către aceștia, oricând, pe chat-ul nostru online.